Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys 1.1.2012

Hyvää Uutta Vuotta!

Olen ajatellut, että seuran puheenjohtaja voisi näin vuoden ensimmäisenä päivänä muistella menneitä, ja tuumia mitä uusivuosi hänen mielestään tuo tullessaan.

Vuosi 2011 oli Kylmäkoskiseuralaisille tekemisen aikaa. Heti vuoden alusta tuli tieto, että viranomainen sulkee kirkkomme ovet, koska sen ilmasta on löytynyt ”pöpöjä” jotka vaikuttavat työntekijöiden terveyteen. Tammikuussa seurakunnan tilaisuudessa kirkkoherra ehdotti, että Kylmäkoski-seura alkaisi kerätä rahaa kirkon korjaukseen. Poliisi antoi meille kahdenvuoden keräys luvan, tulosta on syntynyt vuoden loppuun mennessä jo noin 46000€ . Kiitos siitä kuuluu kaikille lahjoittajille, niin tavallisille ihmisille, kun erilaisille yhteisöille. Helpotuksen korjaukseen toi Kirkkohallituksen avustus, 250000€ , nyt katon korjaus pääsee vuoden alusta alkamaan.

Viime vuonna  myös meidän Riina pappimme aloitti työnsä kappeliseurakunnassamme, toivotamme hänet ja perheensä tervetulleeksi sekä Pasi  Niemisen, hän aloitti uutena suntionamme. Viime vuosi oli meille entisille kylmäkoskilaisille  ensimmäinen Akaan kaupunkilaisina. Tästä vuodesta, ainakin itselleni, on jäänyt mieleen se, että palveluita viedään entisen Toijalan  keskustaan, kun posti ja pankkipalvelut mm. ovat jo siellä. Eniten pelottaa terveyspalveluiden siirto sinne, jo valmiiksi ahtaaseen terveyskeskukseen.

Tämä vuosi tuleekin näyttämään onko meidän poliitikoista, jotka täällä entisen Kylmäkosken alueella asuvat, meidän puolustajiksi. Pahalta näyttää, kun lukee heidän lausuntojaan lehdistä. Kunnallisvaalithan ovatkin syksyllä tulossa. Poliitikon on helppo luvata, ennen vaalia, yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, mutta onko niitä lupauksia pakko toteuttaa. Itse en niihin lupauksiin kovin paljon luota, seuraavat vaalithan ovat niin kovin kaukana. Toivottavasti Erkki on taas väärässä.

Kylmäkoski-Seurassa yritämme olla puolustamassa sitä, että meidät otetaan huomioon, jos ei, niin tuumimme yhdessä miten asiaa lähdetään viemään eteenpäin. Toivon ja uskon, että päättäjät suhtautuvat meihin ”maalaisiin” ymmärtäväisesti, kuuntelevat meitä ja tutustuvat meidän toiveisiimme asiallisesti.

Hyvää ja siunauksellista Uutavuotta kaikille Akaan kaupungin asukkaille.

Akaan kaupungin Kylmäkosken asemalla 1.1.2012

Kylmäkoski-Seuran puheenjohtaja
Erkki Salo