Puheenjohtajan kommentti 30.11.2011

Kappeliseurakunnasta !
Akaan seurakuntaviestissä 22.11.2011 kirkkoherramme Sari Lindström kirjoitti mm. seurakunnan kiinteistöistä, että niitä on liikaa. Siinä hän toisti taas, että meidän oma Kylmäkosken kirkkomme kuuluu tähän joukkoon. Tosin hän jatkossa tuli siihen päätelmään, että kirkon säilyttäminen on tarpeen ja työ sen hyväksi on kulttuurityö. Täällä ihmiset ottivat tosissaan tämän purkamisen ja monet pahoittivat mielensä – jälleen kerran. Eivätkö puheet tästä kirkkomme tuhoamisesta ole jo loppuun käsitelty, koska keräyksellä olemme osittaneet tahtomme sen säilyttämiselle. Keräyksen tulos vajaassa vuodessa on yli 40 000 €  ja keräys on vasta ajallisesti puolessa.

Kirjoituksessa hän mainitsee, että täällä ei kirkkoa tarvita, koska  kappeliseurakunnassa jumalanpalveluksia on järjestetty muuallakin kuin kirkossa. Täällä onkin seurakunta tullut meidän luoksemme mm. metsään laavuille, kodille, myllytupaan, työväentalolle ja koteihin.  Näin seurakunnan mielestämme kuulukin toimia. Vai olemmeko vallan ”metsäläisiä”, kun näin ajattelemme. Uskomme nykyisen Riina pappimme tulevaisuudessa jatkavan samalla tapaa.

Toivommekin tulevaisuudelta, että me kappeliseurakuntalaiset, sovimme Akaan seurakuntaan, vaikka nyt olemmekin tulleet  teille kalliiksi.

Akaan Kylmäkosken asemalla Erkki Salo

PS. Lähetetään lähempänä Joulua tervehdykset jäsenille, ja muille
sivujemme seuraajille.