Kirkon rakentajat

15.8.2014

Kylmäkoski-Seura on saanut tuntemattomana pitäytyvältä lahjoittajalta Kimmo Pyykön reliefin “Kivinen tie”
sijoitettavaksi Kylmäkosken kirkkoon. Lahjoituksellaan hän haluaa kunnioittaa sotaveteraanien työtä.

Reliefi on sijoitettu kirkon vasemman puolen eteiseen parvelle menevien portaiden viereen. Sen yhteyteen seinään kiinnitettiin laatta kiitokseksi kirkon korjausrakentamiseen eri tavoin osallistuneille.

 

22.10.2011

Kiitos!

Kylmäkoski-Seura kiittää kaikkia henkilöitä ja yhteisöjä, jotka ovat
ottaneet osaa kirkkomme korjauskeräykseen. Tämän hetkinen saldo on
noin 35000 €. Keräys jatkuu.

Kirkkohallituksen antamalla 250 000 € :n avustuksella ja samansuuruisella
seurakunnan summalla seurakunta  pääsee aloittamaan korjaustyön
ilmeisesti ensi vuoden alussa. Kiitos myös kaikille teille, jotka olitte
vaikuttamassa Kirkkohallituksen myöntämään avustukseen.

Kylmäkoski-seuran hallitus pj. Erkki Salo 21.10.2011

 

Syyskuun lopussa keräystilin saldo oli n. 34 400 €. Suurin yksittäisen henkilön tekemä lahjoitus on ollut 1 400 €. Pienikin lahja on siti aivan yhtä tärkeä. Pitkällä matkalla pienistä puroista syntyy suuri virta. Kaikkia tarvitaan. Keräystilin jatkuva karttuminen on osoitus siitä, kuinka sydämellä tässä asiassa ollaan mukana. Kiitos jälleen kerran kaikille.

 

22.9.2011

Riina Saastamoinen Kylmäkosken Kappeliseurakunnan kappalaiseksi.

Vuosia taaksepäin, kun Tuomiokapituli mahtikäskyllään vei seurakunnastamme itsenäisyyden, tuntui meistä silloin katkeralta ajatella seurakunnan tulevaisuutta. Saimmehan kuitenkin sentään Kylmäkosken Kappeliseurakunnan. Näiden vuosien aikana meillä on ollut monta papin sijaista, heille kiitos työstään täällä. Ensimmäinen kappalaisen virkaan siunattu pappi oli Markku Antola, hänen lähtiessään pois olimme taas vailla vakituista viranhaltiaa.

Viime sunnuntaina 18.9 sadonkorjuu messussa siunattiin kappalaisen virkaan pappi Riina Saastamoinen. Hän on toinen vakituinen pappimme kappeliseurakunnassamme. Riinasta tuli ensimmäinen papin virkaan siunattu nainen Kylmäkoskella.

Kylmäkoski Seura toivottaa Riinalle Jumalan siunausta työssään seurakunnassamme.

Kylmäkoski Seuran puolesta Erkki Salo.

 

Kylmäkoski-Seura ry:n hallitus kokoontui ma 6.6.2011. Keräystilille on nyt lahjoitettu n. 23 000 €. Kiitos!


Kylmäkoski-Seura ry kiittää

Haluamme kiittää kaikkia yksityisiä henkilöitä ja yhdistyksiä työstä,
jota olette tehneet tämän kevään aikana kirkkomme korjauskeräyksen
hyväksi. Keräys jatkuu.

Olette järjestäneet monia lämminhenkisiä konsertteja ja muita tilaisuuksia. Niissä kaikissa on ollut myös maistuvat tarjoilut. Esityksissä on ollut paljon nuoria, joita ohjaajat ovat tuoneet mukaan. Toivottavasti kuulemme heitä jatkossakin.

Kiitokset myös seurakunnalle.

Kylmäkoski-Seuran hallitus

 

Joel Hallikaisen konsertti 6.5. Akaan kirkossa.

Konsertin oli järjestänyt LC Kylmäkoski. Konsertin tuotto tulee Kylmäkosken Kirkon korjaukseen. Heille kiitos tästä työstään. Konsertti oli mieleenpainuva ja lämminhenkinen. Alussa hän kertoi itsestään, mennestä elämästään ja siitä, kuinka kaikki muuttui aamuyöstä tiellä, kun joku pysäytti hänen autonsa ja muutos hänen elämässään alkoi.

Hän on elänyt Äitinsä kanssa tapaamatta isäänsä ennen kuin viisikyppisenä. Tämä tapaaminen on ollut molemmille mieleenpainuva hetki.

Rakkaus oli hänen konsertinsa kantava voima.  Tämä tuli esiin kaikista hänen lauluistaan ja kerronnastaan.

Lauluissa oli monta tuttua mm. ”Kristallivirta”, mutta oli monta outoakin. Hän lauloi virren 525 ”Suurempi kuin sydänmeni Jumalan on rakkaus”. Lopuksi lauloimme yhdessä  virren 517  ”Herra kädelläsi asua mä saan” ja tilaisuus päättyi hänen viimeiseen lauluunsa.

Voi kunpa me osaisimmekin elää täällä rakastaen niin, ettei vihalla olisi sijaa elämässämme.

Kylmäkosken Aseman kylässä  Äitienpäivänä 2011 Erkki Salo

 

Kirkkoa rakentamaan

Kevätaurinko paistaa ja miellyttävästi, lämpökin tuntuu poskipäillä tänään, tuskin huomenna. Kylmäkosken kirkon katon korjauksen tarjouspyynnöt on saatu, nyt alkaa niiden käsittely Akaan seurakunnan päättävissä elimissä. Toivotaan, että huhti – toukokuun aikana tulee ratkaisu. Vanhaa korjatessa yllätyksetkin ovat mahdollisia. Toivotaan, että tässä työssä niitä ei tule.

Minuun on otettu yhteyttä, että seurakuntalaiset olisivat valmiita talkootyölläkin auttamaan kirkon korjaajia. Itse olen ajatellut, että katolle meistä ei ole, ei ainakaan minusta. Kai  pysymme maassa odottamassa, jos meitä jossakin tarvitaan. Talkootyöhön ryhdytään vasta sitten, kun katon korjaus etenee ja sadevesien johtamisen ja salaojien suunnitelmat ovat olemassa.

Kiitos kun olette mukana tässä  Kirkon Rakentamisessa  –  sehän tälle työlle tuli nimeksi. Teidän mukana olonne helpottaa meitä Kylmäkoski-Seurassa. Yhdessä me puurramme. Aikaa kuluu, mutta kyllä kirkon ovet tulevaisuudessa aukeavat. Tilinumero on FI19 5472 0420 0685 28.

Huhtikuun 25. päivä tilille on karttunut n. 18.000 €.

Erkki Salo, puheenjohtaja